My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Saturday, September 16, 2006

Darja Dontsova: Talven henkäys

Dontsovan kirjat ovat hauskoja, mutta tätä näytettä en suosittele. Juoni on sekava, kaikki Ninat ja Verat menevät sekaisin, ja koko juttu on slapstick-komediaa: kaikki kompastelevat jalkoihinsa, ja sille kuuluu nauraa.

Salapoliisia esittävä Darja löytää autonsa takakontista ammutun miehen. Se ei häntä pahasti hätkähdytä:

Jatkoin miehen tarkastelua. Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka hän oli joutunut autoni takakonttiin? Olin aivan varma siitä, että itse en ollut sinne mitään tuollaista laittanut.

Pääjuoni on kadonneen miehen etsintä. Darjan ystävä soittaa Pariisista. Hänen miehensä on tullut Moskovaan liikematkalle ja kadonnut. Kadonnutta Basilia etsiessään Darja sitten törmäilee merkillisistä henkilöistä ja liikeyrityksistä toisiin. Jotkut ovat täysin uskomattomia, mutta siltä varalta, että joku lukee tämän krijan, en paljasta niitä Yksi jippo on liian hyvä; rikkaille eurooppalaisille myydään elämysmatkoja Venäjälle. Valikoimaan kuuluu kuukausi rangaistussiirtolassa, jakso vankilassa tai joutuminen autioon kylään ilman kulkuneuvoa. Vaikuttaa lähes uskottavalta.

Lopulta Darja, kuten aina, selvittää sekä rikosjuonet että perheensä merkilliset toilailut. Lemmenjuoniakin tarinaan mahtuu puhumattakaan koirista, kissoista ja lahjottavista miliiseistä. Onkohan Villi Itä näin villi?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home