My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Monday, September 04, 2006

Arturo Pérez-Reverte: Flaamilainen taulu

Tarina alkaa flaamilaisesta taulusta, jota ei todellisessa maailmassa ole olemassa, ja päättyy toiseen flaamilaiseen tauluun, joka on. Siinä välissä keskustellaan paljon shakkipelistä, peileistä ja kuolemasta. Murhiakin tehdään.

Julia on arvostettu konservoija. Hän saa entisöidäkseen flaamilaisen Pieter van Huysin taulun "Shakkipeli". Taulussa on kaksi miestä syventyneenä shakkipeliin. Taustalla istuu kirjaa lukeva nainen ikkunan edessä. Kohtaus heijastuu tauluun maalatusta peilistä. Julia huomaa röntgenkuvista, että taulussa on peittoon maalattu teksti QUIS NECAVIT EQUITEM eli "Kuka murhasi ritarin?" tai "Kuka löi ratsun?"

Julia lähtee tutkimaan taulun arvoitusta yhdessä antiikkiesineiden kauppiaan Cesarin ja shakkimestari Muñozin kanssa. Taulun esittämien henkilöiden arvoitus ratkeaa nopeasti; siinä ovat Ostenburgin ruhtinas, hänen puolisonsa Burgundin Beatrice ja ystävänsä Roger de Arras. Kun asian selvittänyt historioitsija löydetään kuolleena, peli kovenee. Kun 1400-luvun shakkiarvoitus ja tämän päivän ihmiset liittyvät yhteen, Julia, Cesar ja Muñoz joutuvat penkomaan myös sieluaan.

Se toinen maalaus on Jan Brueghel vanhemman "Kuoleman voittokulku".

0 Comments:

Post a Comment

<< Home