My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Saturday, August 19, 2006

Simonetta Agnello Hornby: Mantelinpoimija

Pienessä sisilialaisessa kylässä 1960-luvulla kuolee varakkaan perheen kotiapulainen, joka tunnetaan liikanimellä Mennulara - Mantelinpoimija. Mennú on huolehtinut koko Alfallipen suvusta ja heidän taloudestaan. Hänen kuolemansa - ja erityisesti kuoleman jälkeen julki tullut viimeinen kirjeensä - saattaa myrskyn valtaan sekä Alfallipet että koko Roccacolombon kylän. Kaikilla on sanansa sanottavana vainajasta; lopullisen hämmingin aiheuttavat "kunnian miehet" osallistumalla hautajaisiin.

Kirja on inhimillinen komedia ahneudesta, kateudesta ja muista ihmisten heikkouksista, joita testamentit välillä tuovat päivänvaloon. Sisilialaisen kylän väki näyttäytyy koko raadollisuudessaan. Samalla se on jännityskirja - mistä Mennún rahat olivat peräisin? Kuka ne lopulta saa? Mikä on "kunnian miesten" osuus?

Kirjasta muodostuu myös hitaasti kehittyvä kuva naisesta, josta kaikki puhuvat, mutta jota kukaan ei hänen eläessään tuntenut - Mennularasta, Mantelinpoimijasta.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home