My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Friday, June 30, 2006

Juha Valste: Apinasta ihmiseksi

Tiedot ihmisen evoluutiosta muuttuvat niin hyvää vauhtia, että jokainen kirja on jo syntyessään hiukan vanhentunut. Hyvä asia, että tutkijat silti jaksavat näitä kirjoja tehdä. Juha Valsteen kirja on luettava ja informatiivinen ja vuonna 2004 julkaistuna ajan tasallakin. Joka päivä oppii jotakin uutta.

Ilahduttavaa, että Juha Valste jaksaa antaa myös taustatietoa evoluutiosta, iänmäärityksistä ja siitä, miten sukulaisuuksia tutkitaan. Valitettava osoitus tämän hetken yleisestä tiedon tasosta on, että tällaisessa kirjassa täytyy mainita sana "kreationismi". En viitsisi moittia peruskoulua, koska opettajat varmaan parhaansa yrittävät, mutta huono on tietämyksen taso, jos asiallisen tieteellisen teoksen on viitattava moiseen.

Yksi pikku juttu: eri apina- ja esi-ihmisten nimien suomennokset avautuvat hieman vaikeasti. Pelkkä kirjoitustavan muutos tekisi asian selvemmäksi. Ainakin minusta "turkananesi-ihminen"hamottui vaikeasti. "Turkanan esi-ihminen" olisi ollut selkeämpi.

1 Comments:

Blogger atronii said...

En tunne Valsteen Juhaa, mutta olen aikoinani kuullut tiedekeskuksessa ihmisen tarinan. Varmaankin siksi Ihmislajin synty-teosta ei ole kokoelmassani.

2:43 AM  

Post a Comment

<< Home