My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Saturday, June 10, 2006

David Simon: Homicide

Toimittaja David Simon seurasi Baltimoren murharyhmän yksikköä vuoden 1988 ajan. Yli 600 sivun ajan hän antaa lukijoiden seurata murharyhmän toimintaa, ja kuvailee välissä Yhdysvaltojen oikeuskäytäntöä etsivien näkökulmasta. Onnistuneet ja epäonnistuneet tapaukset, etsivien virheet ja menestykset ja kovakasvoiset keskustelut, huulenheitto ja arkipäivä tulevat tutuiksi.

Baltimore oli korkean työttömyyden ja enemmistöltään mustan väestön kaupunki. Huumeet olivat arkipäivää, samoin huumemurhat. David Simon kertoo jäkipuheessaan, että kaikki henkilöt ovat kirjassa autenttisia ja esiintyvät omilla nimillään, kaikki yksityiskohdat ovat vahvistettuja, ja keskustelut hän on itse kuullut. Jokainen etsivä on allekirjoittanut luvan käyttää materiaalia ja hyväksynyt kirjan yksityiskohtineen. Vakuutus on tarpeen; kirja on melkoista luettavaa.

Yksi asia tulee läpi kovaa ja selvästi: televisiosarjat ovat huuhaata. (Senhän jokainen ajatteleva ihminen tietää muutenkin.) Uskonko tapahtumien todenmukaisuuteen ja autenttisuuteen? Vastaus on: uskon.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home