My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Sunday, June 25, 2006

Arturo Pérez-Reverte: Rummunkalvo

Hakkeri tunkeutuu Vatikaanin suojattuun tietokoneverkkoon ja lähettää paaville mystisen viestin. "Kirkko tappaa puolustautuakseen" on viestin pääsisältö. Kirkko on Neitsyt Marian Kyynelten kirkko Sevillassa. Vatikaanin tiedustelupalvelu lähettää kokeneen soturinsa, isä Quartin, tutkimaan asiaa ja paljastamaan hakkerin.

Sevillan kaupungissa ei ole helppo paljastaa mitään. Isä Quart törmää flamencotanssijoihin, entisiin härkätaistelijoihin, iäkkäisiin herttuattariin ja heidän kauniisiin tyttäriinsä, ikkunassa vilkuttaviin aaveisiin, joella purjehtiviin menneiden aikojen kuunareihin, tähtitiedettä harrastaviin kyläpappeihin ja ennen kaikkea kirkkoon, joka tappaa puolustautuakseen, ja sen salaisuuteen.

Joitakin kirjoja ymmärtää, toisia vain rakastaa. Minun kohdallani "Rummunkalvo" kuuluu viimeksi mainittuun lajiin. Käännän vaivalloisesti sen salakirjoitusta, jossa pohditaan ihmisen asemaa maailmankaikkeudessa ja uskonnon asemaa nykymaailmassa. Isä Quart on temppeliherra Hattinin taistelun raunioilla, kuva, jota hän itse usein käyttää. Isä Ferro etsii uskoaan tähtien välistä, tyhjästä avaruudesta. Ja Sevillassa kukkivat appelsiinit, mustalaismusiikki soi ja Carlotan haamu hymyilee puutarhan tornissa, kun hän odottaa ajat sitten merelle kadonnutta urheaa kapteeniaan. Uskonto takoo rumpua, jonka kalvo on tehty pappien nahasta, ja ääni kaikuu tyhjällä taistelukentällä, jossa ristiretkeläisten luurangot lahoavat.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home