My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Saturday, June 17, 2006

Andre Norton & Mercedes Lackey: Elvenblood

Elvenbane päättyi siihen, että velhot hylkäsivät vanhan linnoituksensa ja löysivät uuden salaisen paikan. Nuoret puoliveriset oppivat omaa taikuuttaan Shanan johdolla, mutta vanhat velhot eivät kaikki hyväksy sitä, että nuoriso ottaa vallan. Shana johtaa lohikäärmeveljensä Kemalin, vanhan lohikäärme Kalamadean ja nuoren puoliverisen Meron tutkimaan uutta aluetta. He törmäävät "rautakansaan", paimentolaisiin, joilla on hämmentävä kyky kääntää sivuun kaikki heihin kohdistettu taikuus. Rautakansa epäilee neljää tutkimusretkeilijää ja ottaa heidät vangiksi.

Samanaikaisesti kaksi ylhäisen haltijaperheen perijää, Lorrys ja Rena, ovat pulassa. Renan sadistinen isä aikoo naittaa häet kuolaavalle idiootille. Lorrys on todellisuudessa puoliverinen, jonka äiti on kätkenyt hänen ihmispiirteensä loitsuillaan. Molemmat pakenevat erämaahan ja tapaavat myös rautakansan. Kaikki kuusi vangittua seikkailijaa alkavat suunnitella pakoa, eikä vain pakoa - rautakansan taioilta suojaavan metallin avulla he aikovat toteuttaa vallankumouksen haltijoiden maailmassa. Heillä on kuitenkin monia vihollisia. Miten heidän aikeensa onnistuvat?

Andre Norton ja Mercedes Lackey ovat molemmat sujuvan fantasian veteraaneja. "Elvenbane" ja "Elvenblood" eivät ole parempia eivätkä huonompia kuin muutkaan "sword and sorcery" -kirjat. Kelvollista kesälukemista.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home