My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Monday, May 29, 2006

Arne Dahl: Verikyynel

Taidan olla lukemassa Dahlin kirjoja väärässä järjestyksessä. "Vuoren huipulla" -kirjassa puhuttiin paljon Kentuckyn murhaajasta. "Verikyynel" käsittelee sanottua henkilöä, ja tässä taas puhutaan paljon Valtamurhista, mikä ilmeisesti on Dahlin ensimmäinen.

Dahl on taas kansainvälisissä aiheissa innolla mukana. Kentuckyn murhaaja on poikkeuksellisen raaka sarjamurhaaja (ne ovat kaikki "poikkeuksellisen raakoja" aivan samoin kuin uutislähetyksissä jokainen tulipalo ja pomminräjähdys on "tuhoisa" ja kaikki arvostelu tapahtuu "kovin sanoin"). Niin ikään vilahtelevat KGP, CIA, Irak ja Vietnamin sota. Al-Qaidaa ei onneksi sentään mainita kertaakaan. Kerronta menee koko ajan makaaberin huumorin linjoille, kielenkäyttö on hetkittäin kuin Sven Hasselilla.

Flunssaa ei podeta tässäkään kirjassa, aivotärähdyksiä kyllä. "Sitä on liikkeellä", sanoo ryhmän johtaja, kun kaksi alaista makaa sairaalassa saatuaan tällin päähänsä, toinen kahdesti (ja mursi nenänsä kolmesta kohtaa - "miten niin pieni luu voi murtua kolmesta kohtaa?" hän ihmetteli).

0 Comments:

Post a Comment

<< Home