My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Friday, April 07, 2006

Minette Walters: Umpikuja

Yhteiskunnallista jännitystä (jos sellaista lajia on). Kaupunki on rakennuttanut kaupunginosan, joka on asutettu täyteen sosiaalihuollon varassa asuvia ihmisiä - suurperheitä, yksinhuoltajia, vanhuksia, työttömiä. Kaupunginosan talojen välit on tukittu täyteen uusilla taloilla asuntopulan vuoksi, ja paikasta on tullut vaarallinen loukku, josta on vain neljä ulospääsytietä. Tähän kaupunginosaan viranomaiset sijoittavat kaikessa hiljaisuudessa vankilasta vapautuneen pedofiilin.

Kitkerä sosiaalivirkailija on ryhtynyt ammattiinsa lähinnä halusta "oikaista" ja "parantaa" syntisiä. Hän inhoaa nuorta naista, joka odottaa jo kolmatta aviotonta lastaan. Kostoksi tytön huolettomasta suhtautumisesta hän paljastaa, että lähellä asuu pedofiili - "et vahdi tytärtäsi, ja joku väijyy tehdäkseen hänelle pahaa". Säikähtynyt nuori äiti päättää muiden pikkulasten vanhempien kanssa panna pystyyn mielenosoituksen. Nuorisojengi käyttää tilaisuutta hyväkseen ja aloittaa kunnon mellakan, rakentaa katusulkuja, ja kohta koko kaupunginosassa on menossa hurja, verinen sota. Myrskyn silmään joutuu nuori naislääkäri, joka on parhaillaan katsomassa pedofiilin isää ja jää vangiksi taloon.

Toinen juonikuvio, joka nostattaa ihmiset raivoon, on kadonnut 10-vuotias tyttö, jonka huhutaan joutuneen pedofiilin ryöstämäksi. Poliisilla on käsissään lapsen etsintä ja kiehuva väkijoukko, joka heittelee polttopulloja. Slummin asukkaista nousee odottamattomia sankareita ja paljastuu vastenmielisiä yksilöitä. Kirja on hengästyttävä loppuun asti.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home