My Photo
Name:
Location: Tampere, Finland

Vapaasti temmeltämässä kirjojen ja Internetin ihmemaassa. Erityinen mielenkiinto pieniin eriskummallisuuksiin tässä suuressa maailmassa.

Tässä arviointeja vuoden 2006-2011 aikana lukemistani kirjoista.

Wednesday, April 26, 2006

Caroline Graham: The Envy of the Stranger

Caroline Graham kirjoittaa Barnaby-sarjaa, joka taas tulee televisiostakin nimellä "Midsomerin murhat". Tämä ei kuitenkaan ole Barnaby-kirja, vaan psykologinen trilleri kateuden kalvamasta nuoresta miehestä.

Fenn on narsisti; rakastunut omaan ulkomuotoonsa, täysin varma, että hän on oikeutettu miten korkeaan asemaan tahansa, ja täydellisen, piittaamattoman tietämätön maailmasta. Hän kerää julkisuuden henkilöiden valokuvia ja pyrkii heidän tuttavuuteensa varmana siitä, että he auttavat hänet siihen rikkauteen ja maineeseen, joka hänelle kuuluu.

Hän valitsee arpomalla - heittämällä veitsen valokuviin - radiossa työskentelevän naisen. Kun nainen ei vastaa Fennin lähentymisiin, tämä raivon vallassa päättää tappaa hänet. Tätä hanketta kirjassa seurataan askel vaanivalta askeleelta ratkaisevaan kohtaamiseen asti.

Lukiessa kirja on hypnoottinen kokemus. Vasta lopussa tajuaa, että se on varsin suoraviivainen tarina; tällaisia kirjoitetaan jatkuvasti. Erona vaikkapa amerikkalaisiin trillereihin on Caroline Grahamin ihmiskuvaus, se, miten vainoaminen vaikuttaa kohteen perhe-elämään ja tunteisiin. Näihin ihmisiin voi samastua, mikä luonnollisesti lisää kirjan pelotusvaikutusta.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home